Καθε βραδυ υποσχεση για πολλα πολλα ατελειωτα γελια....

Καθε βραδυ υποσχεση για πολλα πολλα ατελειωτα γελια....
Νύχτες Κωμωδίας στο Comedy Club 100% Κωμωδία Aιόλου 48-50 τηλ.210.3311009 και 6973371601

το γελιο δεν σταματα ποτε στο comedy club

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Είναι απελευθέρωση, δύναμη, ενέργεια, εξάσκηση κριτικής σκέψης, ομορφιά! Τι πιο όμορφο από κάποιον που γελά;


STAND-UP COMEDY Ανατρέποντας την κωμωδία
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΡΜΙΔΗ http://www.os3.gr/
«Τo stand up comedy είναι ένα πλαίσιο διάλογου, με συνομιλητές τον κωμικό και το κοινό.
Ο κωμικός στροβιλίζεται στο κέντρο του κοινού, στο κέντρο του κόσμου, τολμά, επιχειρεί ορισμένα λυτρωτικά βήματα και η σκηνή γίνεται μια ιδιότυπη 'αρένα'»
Μόνο αν απελευθερωθείτε από όποια ταμπού και ντροπές μπορεί να έχετε, θα απολαύστε, το stand-up comedy, το διαφορετικό αυτό είδος θεάτρου, μια διαδραστική κωμωδία, που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στο ελληνικό κοινό. Ηθοποιοί με ταλέντο στον (αυτο)σαρκασμό, παρουσιάζουν ξεκαρδιστικά μονόπρακτα, «πειράζουν» τους θεατές και κάνοντάς τους για λίγο πρωταγωνιστές, προσφέρουν τελικά, λυτρωτικό γέλιο!
Οι ρίζες της stand-up comedy εντοπίζονται σε παραδοσιακές μορφές διασκέδασης του 18ου-19ου αιώνα, στo Music Hall και στο Βαριετέ κλπ. Κύριο συστατικό της είναι το χιούμορ, που πηγάζει από πολλά θέματα: από τα ανορθόδοξα της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέχρι τον κοινωνικό και πολιτικό σχολιασμό. Η επικαιρότητα, η καθημερινή ζωή, οι σχέσεις, εμπνέουν τους κωμικούς οι οποίοι με όπλο το καυστικό χιούμορ, αναπτύσσουν διάλογο με το κοινό, κάνουν μιμήσεις, αυτοσχεδιάζουν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται.
Η σκηνοθέτης Λουκία Ρικάκη, πριν 16 χρόνια, ήταν η πρώτη που πίστεψε ότι το ελληνικό κοινό ήταν έτοιμο να δεχτεί αυτή την εναλλακτική ψυχαγωγία.
Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί το «Comedy Club» (Aιόλου 48-50, Μοναστηράκι) όπου καθημερινά διαφορετικοί ηθοποιοί, δίνουν μια ξεχωριστή παράσταση, πάντα σε συνάρτηση με τις αντιδράσεις του κοινού! Όπως μας λέει η ίδια, «τo stand up comedy είναι ένα πλαίσιο διάλογου, με συνομιλητές τον κωμικό και το κοινό. Ο κωμικός στροβιλίζεται στο κέντρο του κοινού, στο κέντρο του κόσμου, τολμά, επιχειρεί ορισμένα λυτρωτικά βήματα και η σκηνή γίνεται μια ιδιότυπη 'αρένα'».
Ο Διονύσης Ατζαράκης είναι ένας από τους ταλαντούχους κωμικούς που συμμετέχει στην ομάδα του Comedy Club και χαρίζει, με το δικό του τρόπο, άπλετο γέλιο στους θεατές.
Οι δυο τους μας βοηθούν να μάθουμε καλύτερα το τι συμβαίνει με το ιδιαίτερο αυτό show.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ
To πρώτο πράγμα που αναρωτιόμαστε είναι πώς δέχεται το ελληνικό κοινό, το ιδιότυπο αυτό χιούμορ που πολλές φορές μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση ορισμένους, όχι καλά προετοιμασμένους, θεατές. «Υπάρχει κοινό που ξέρει γιατί έρχεται και άλλο που ξαφνιάζεται και του παίρνει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί», εξηγεί η κ. Ρικάκη. «Γενικά ως λαός είμαστε εξωστρεφείς και ακόμη κι αν έχουμε κοινωνικά ταμπού, αφηνόμαστε στη λυτρωτική λειτουργία της εναλλακτικής κωμωδίας γιατί πράγματι απελευθερώνει τα ένστικτα. Είναι πολύ κοντά στο ιδιόμορφο βαλκανικό και μεσογειακό ταμπεραμέντο μας. Βέβαια, υπάρχουν και οι θεατές που θέλουν να πουν την εξυπνάδα τους, ενώ άλλοι ενοχλούνται και φεύγουν». Ο Διονύσης θεωρεί ότι το ελληνικό κοινό δεν είναι τόσο ενήμερο. «Έχει τύχει να έρθουν άνθρωποι στο μαγαζί που δε γνωρίζουν τι ακριβώς πρόκειται να παρακολουθήσουν και πολλοί φοβούνται ότι ο κωμικός μπορεί να αρχίσει να ασχολείται μαζί τους με σκοπό να τους γελοιοποιήσει. Πάντως όσοι μας επισκέπτονται, τελικά διασκεδάζουν αφάνταστα και γελούν με την καρδιά τους.»
Η ΑΣΤΕΙΑ... ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Τα θέματα που έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό είναι κυρίως αυτά που σαρκάζουν τις ερωτικές σχέσεις, τις οικογενειακές, αλλά και θέματα καθημερινής συμπεριφοράς στη ζωή, στην εργασία κλ.π... «Διότι όλοι τα έχουμε βιώσει. Προσκαλούμε το κοινό, να μοιραστεί μαζί μας τις πιο τρελές περιπέτειες που είχε να μας πει, τα παράπονα του, αλλά και τις καλές στιγμές, γιατί κωμωδία σημαίνει κυρίως κατανόηση, συντροφικότητα κι άφθονα γέλια. Προσκαλούμε το κοινό να συμμετέχει, να αντιδρά, να απαντά, και να ρωτάει, να ενθουσιάζεται, να χειροκροτά, αλλά κυρίως να γελάει με την ψυχή του»! Ωστόσο, υπάρχουν και όρια: «Η κωμωδία οφείλει να μην ξεφεύγει από τα όρια της ηθικής. Δεν κάνουμε πλάκα με κάποιον ή για κάποιον ο οποίος βρίσκεται σε μια κατάσταση την οποία δεν επέλεξε ο ίδιος, πχ ένα ατύχημα. Στηλιτεύουμε όμως ότι μας σκλαβώνει την ελεύθερη σκέψη και δράση, δηλαδή τον καταναλωτισμό, τα κοινωνικά ταμπού, τις κοινωνικές ανισότητες, τον συντηρητισμό, τον φανατισμό, τον ρατσισμό κλπ
Το stand-up comedy ταυτίζεται με μία λέξη: χιούμορ. Όπως λέει η κ. Ρικάκη «Δεν γίνεται να αντιμετωπίζουμε τη ζωή χωρίς να τη σατιρίσουμε και κυρίως να σατιρίζουμε τους εαυτούς μας. Τα φτερά του χιούμορ, μας εξοπλίζουν με τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα με μια άλλη οπτική που αφήνει περιθώρια για μια πιο δημιουργική σκέψη». Για τον Διονύση, το χιούμορ είναι «μια επιλογή που κάνεις, για το πώς να αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα».
Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ...
Ένας ηθοποιός για να κάνει το show αυτό σίγουρα απαιτείται να έχει κάποια ιδιαίτερα προσόντα αφού εδώ «η θεατρική σύμβαση δεν ισχύει», υποστηρίζει η κα Ρικάκη.
«Το κοινό δεν έρχεται διατεθειμένο να καταναλώσει την παράσταση, να ακούσει κείμενο προκαθορισμένης διάρκειας, να αποδεχθεί τον τρόπο επικοινωνίας που έχει επιλέξει ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης. Ο κωμικός εκτίθεται μπροστά σε όλο τον κόσμο, αντιλαμβάνεται τα πρόσωπα, συνομιλεί μαζί τους., δεν χρησιμοποιεί την εξουσία της σκηνής. Προσκαλεί το κοινό στη σκηνή. Αυτή η αναμέτρηση, απαιτεί μια ειδική τεχνική επικοινωνίας».
Ο Διονύσης μιλάει μέσα από την εμπειρία του: «Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη, ο ηθοποιός εδώ δεν καλείται μόνο να ερμηνεύσει. Πρέπει να γράφει τα κείμενά του, να σκηνοθετεί τον εαυτό του και να είναι ικανός στον αυτοσχεδιασμό, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να 'χτίσει' πάνω στα σχόλια του κοινού. Αυτό δίνει έναν πολύ προσωπικό τόνο στη παράσταση, πράγμα που σημαίνει πως πολύ συχνά φεύγουμε από τις στάνταρ επιθεωρησιακές θεματολογίες και φτάνουμε στη εξιστόρηση βιωμάτων, εμπειριών και προσωπικών παρατηρήσεων. Είναι σαν ψυχανάλυση. Μόνο που μας βγαίνει τσάμπα!».
Το όλο θέμα γίνεται πιο δύσκολο, όταν οι κωμικοί δεν είναι καν επαγγελματίες ηθοποιοί. Η ομάδα του «Comedy Club» περιλαμβάνει ένα δικηγόρο, ένα γιατρό, ένα γυμναστή, ένα θεολόγο και άλλες ειδικότητες!
Κρατάμε τα λόγια της κας Ρικάκη για να δώσουμε έναν «ορισμό» στο ανατρεπτικό και άκρως διασκεδαστικό αυτό είδος κωμωδίας. «Είναι απελευθέρωση, δύναμη, ενέργεια, εξάσκηση κριτικής σκέψης, ομορφιά! Τι πιο όμορφο από κάποιον που γελά;»

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Χιούµορ ορθίων! της Νάνσυς Φαφούτη

Χιούµορ ορθίων! της Νάνσυς Φαφούτη απο την Γαλέρα..αποσπάσματα...του άρθρου..
Ένα παραδοσιακά αγγλοσαξονικό µοντέλο παραγωγής γέλιου βρίσκει σιγά σιγά τον δρόµο του στους ελληνικούς οδηγούς διασκέδασης.Όταν κάποιος αναφέρεται στο stand up comedy, το πρώτο πράγµα που σκεφτόµαστε συνειρµικά είναι το… γέλιο. Ωστόσο, αυτό το συναίσθηµα πολλές φορές περιπλέκεται µ’ εκείνο του φόβου εξαιτίας της λεπτής ισορροπίας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις του κωµικού µε τους θεατές. «Θα έρθει, δεν θα έρθει;», «Τώρα τι θα µε ρωτήσει;», «Ελπίζω να µη µε κάνει να νιώσω ντροπή…», είναι µερικές τυχαίες σκέψεις κατά τη διάρκεια µιας παράστασης stand up comedy. Εντέλει, όλη αυτή η διαδικασία λειτουργεί συνήθως λυτρωτικά εφόσον τα κίνητρα του κωµικού είναι καλοπροαίρετα και µε διάθεση αυτοκριτικής. Γενικότερα, όµως, στη χώρα µας το stand up comedy δεν έχει βρει την ανταπόκριση που δικαιούται, ενώ πολλές φορές «βράζει στο ίδιο καζάνι» µε την επιθεώρηση, µε την οποία το µόνο κοινό που έχουν είναι ο σκοπός, δηλαδή το γέλιο.Στο εξωτερικό τα πράγµατα είναι διαφορετικά: το κοινό είναι απολύτως εξοικειωµένο µε το stand up comedy, ειδικά στην αγγλοαµερικανική κουλτούρα, όπου έχει και τις ρίζες του. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί µεγάλοι αστέρες ξεκίνησαν από αυτό το είδος. Ο Woody Allen, ο Tom Hanks, o Eddie Murphy, o Rowan Atkinson, o Robin Williams, o Jim Carrey, η Ellen DeGeneres, ο Adam Sandler, o Harry Enfield, o David Letterman είναι ζωντανές αποδείξεις της δύναµής του σε Αµερική και Αγγλία. Σε πολλές χώρες του κόσµου έχουν καθιερωθεί τα «open mike nights», όπου ο καθένας µπορεί να δώσει το σόου του, ερασιτέχνης και µη. Ειδικότερα στην Αγγλία αυτή τη στιγµή υπάρχουν 90 comedy clubs, αριθµός εξωπραγµατικός για τα ελληνικά δεδοµένα.

Στην Ελλάδα το stand up comedy πρωτοεµφανίστηκε το 1994, µε πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη. «Συνεργαζόµουν µε παραγωγούς κωµωδίας στην Αγγλία και είχα πολλούς φίλους στη βρετανική stand up σκηνή. Οπότε σκέφτηκα, γιατί όχι κι εδώ; Έτσι, όταν ο Βασίλης που το 1994 είχε τις “Κούνιες” στη Μακρυγιάννη µου είπε “πάρε το µαγαζί δικό σου και κάνε ό,τι θέλεις”, του είπα... Αυτό θέλω!», θυµάται. Το 2002 οι «Νύχτες Κωµωδίας» της Λουκίας Ρικάκη προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση, γεγονός για το οποίο, η ίδια διατηρεί ακόµα και σήµερα τις επιφυλάξεις της, αν και, όπως παραδέχεται η ίδια, έφερε µεγάλη αναγνωρισιµότητα στην τότε οµάδα του comedy club. «Δεν είµαι σίγουρη ότι οι τηλεοπτικές µας εµφανίσεις λειτούργησαν θετικά, εφόσον καλλιτεχνικά µας πήγαν πίσω. Έχω κουραστεί από την αισθητική πρόταση της ελληνικής τηλεόρασης που είναι άκρως αντιαισθητική, οπότε δεν αντέχει το σύστηµα µου τη διαπραγµάτευση µε τηλεοπτικούς όρους», λέει και, συνεχίζοντας τον 15ετή της απολογισµό, συµπληρώνει: «Όλα αυτά τα χρόνια, το comedy club µου έχει χαρίσει άπειρες καλές στιγµές, δηµιουργικά και προσωπικά. Είναι µια ωραία περιπέτεια την οποία όλοι ανανεώνουµε µέσα από την εµπειρία µας. Σίγουρα, συναντήσαµε εµπόδια τόσο επειδή κατά καιρούς χρειάστηκε να αλλάξουµε χώρο όσο και εξαιτίας ορισµένων τριβών που προέκυψαν εντός της οµάδας, καθώς κάποιοι θεώρησαν εαυτούς διαφορετικούς και ικανότερους, µε αποτέλεσµα αντί να βοηθήσουν, να τραυµατίσουν µε εγωκεντρισµούς το σύνολο». Στις «Νύχτες Κωµωδίας» έκαναν τα πρώτα τους βήµατα, πολλοί από τους stand up κωµικούς των ηµερών µας, όπως το δίδυµο Χριστόφορος Ζαραλίκος – Θανάσης Παπαγεωργίου αλλά και ο Σίλας Σεραφείµ παρέα µε τον Γιώργο Χατζηπαύλου. Όλοι τους έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν περάσµατα από τις stand up σκηνές αλλά και την τηλεόραση ανά τακτά χρονικά διαστήµατα. Οι τελευταίοι συµµετείχαν στα «Σκερτσάκια» που αργότερα έγιναν «Σφηνάκια», µια από τις ελάχιστες πρόσφατες τηλεοπτικές εκποµπές που είχαν τόσο έντονα στοιχεία stand up comedy. Μόνη εξαίρεση, η απουσία του κοινού.

Όπως οι προαναφερθέντες, υπάρχει ακόµη ένας κωµικός που επίσης ξεκίνησε από την οµάδα της Λουκίας Ρικάκη, ο οποίος ρίσκαρε και κατάφερε να κρατήσει µόνος του το κοινό επί 80 λεπτά σ’ ένα one man show µε τίτλο «Αντί Διδακτορικού»: πρόκειται για τον Δηµήτρη Δηµόπουλο......

Στο Άµστερνταµ τα τελευταία δύο χρόνια ο Λάµπρος Φισφής προσπαθεί να µεταδώσει το ελληνικό ταµπεραµέντο δίνοντας παραστάσεις βρετανικού stand up σε διάφορα comedy cafe αλλά και συµµετέχοντας σε φεστιβάλ κωµωδίας στην Αγγλία. «Το stand up comedy ξεκίνησε στην Ολλανδία περίπου την ίδια περίοδο µε την Ελλάδα, αλλά µε µια πιο ευρεία διάδοση, ίσως λόγω της έλλειψης θεατρικών παραστάσεων. Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό κοινό είναι πιο θερµό από το ολλανδικό. Οι Ολλανδοί είναι σαν τη χώρα τους, κρύοι και επίπεδοι. Κι ενώ οι Έλληνες όταν γελάνε κουνούν όλο τους το σώµα, οι Ολλανδοί όταν γελάνε δεν κουνούν ούτε καν… το στόµα τους»! Τέλος, παρότι πιστεύει ότι το stand up comedy στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόµο, θεωρεί ότι «το µόνο που στερείται είναι περισσότερους stand up κωµικούς. Μόλις ανέβει ο αριθµός θ’ αυξηθούν οι απαιτήσεις, µε αποτέλεσµα την άνοδο της ποιότητας». οι «Νύχτες Κωµωδίας» έχουν ξεκινήσει ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου. Εµφανίζονται οι: Διονύσης Ατζαράκης, Δηµήτρης Δούκογλου, Κωνσταντίνος Καρυπίδης, Αλέξης Κυριακούλης, Γιάννης Λάζαρης, Φάνια Μαγρίζου, Mπεµπέκος, Kωνσταντίνος Πασάς, Καρίνα Ρου, Eυγενία Σασσάλου, Μαρία Σκαφιδά, Νίκη Χατζηγεωργίου, Δηµήτρης Χριστοφορίδης. Για περισσότερα: http://comedyclubgreece.blogspot.com/, http://www.standupcomedy.gr/).

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Αν μεγαλώσατε σε μια τρελή οικογένεια... ή απλά αν ζείτε στην Ελλάδα...Σεμινάριο Stand-up Comedy

Σεμινάριο Stand-up Comedy από τον Λάμπρο Φισφή
19-20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Αν η ζωή σας είναι μια τραγωδία …
Αν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση...
Αν δεν ήσασταν σε καμιά σχολική ομάδα...
Αν πιστεύετε ότι κάτι πάει στραβά με αυτόν κόσμο...
Αν μεγαλώσατε σε μια τρελή οικογένεια... ή απλά αν ζείτε στην Ελλάδα...
Τότε πρέπει να πάρετε μέρος σε αυτό το σεμινάριο!
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο παρακαλούνται να φέρουν μια σελίδα Α4
με αστεία και ιδέες που θέλουν να δουλέψουν.
Το σεμινάριο διαρκεί 2 ημέρες και περιλαμβάνει 10 ώρες διδασκαλίας με πρόσβαση στο κόμεντι κλαμπ.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος στην παράσταση αποφοίτησης.
Στο σεμινάριο θα καλύψουμε το ακόλουθα θέματα
· Στιλ χιούμορ – Ποιό στιλ σας ταιριάζει ως κωμικό και ως συγγραφέα.
· Τεχνικές γραφής αστείων – brainstorming, ερωτοαπαντήσεις και editing.
· Ανεύρεση υλικού – Από που; Πώς; Ασκήσεις και τεχνικές για να γράψετε αστεία πάνω στα θέματα που σας ενδιαφέρουν. · Γενικές τεχνικές – Τεχνικές μικροφώνου, σκηνική παρουσία, διάλογος με το κοινό.
· Ανάλυση κωμωδίας – Ποιά είναι η μορφή ενός αστείου, κανόνας των 3ων, δουλεύοντας κανονικά και ανάποδα, θεματολογία.Προετοιμασία για την πρώτη παράσταση
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα έχετε την ευκαιρία να παρουσιάσετε κείμενα μπροστά στους άλλους συμμετέχοντες με σκοπό να λάβετε συμβουλές και σχόλια.Η μέθοδος διδασκαλίας περιλαμβάνει διασκεδαστικές και διαδραστικές ασκήσεις, παιχνίδια και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς
Λίγα λόγια για τον Λάμπρο… Ο Λάμπρος ζει και δουλεύει στην Άμστερνταμ. Μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να κερδίσει 2 διαγωνισμούς στην Ολλανδία και στην Αγγλία και να κάνει παραστάσεις σε πολλά κόμεντι κλαμπ και θέατρα. Είναι μέλος του μεγαλύτερου κομεντι κλαμπ της Ολλανδίας και έχει πάρει μέρος στο Fringe Festival του Εδιμβούργου και στο Comedy Festival της Κολωνίας. Τον τελευταίο χρόνο έχει διδάξει stand up comedy σε παιδιά, ηθοποιούς και στελέχη εταιρειών. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ C o m e d y C l u b ΤΗΛ 210.3311009 6973371601
ΤΕΤΑΡΤΗ ΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7 ΤΟΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνολικό κόστος 40 ευρω

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Νυχτες Κωμωδιας με τη μοναδικη του συνταγη η οποια εχει δυο βασικα συστατικα...χιούμορ και .αυθορμητισμό! stand up comedy στην εφημεριδα το Αρθρο

Οι Νυχτες Κωμωδιας είναι και φετος για γελια καθως ανοιξε και παλι τις πόρτες του το ,το οποίο φέρνει την υπογραφή της Λουκίας Ρικάκη και στηριζεται στο ταλεντο νεων ανθρώπων, προσφερει και φετος Νυχτες Κωμωδιας με τη μοναδικη του συνταγη η οποια εχει δυο βασικα συστατικα.Το χιούμορ και τον αυθορμητισμό
Οσο για τον τρόπο εκτέλεσης της συνταγής αυτός είναι κάθε βραδυ διαφορετικός,όπως αλλωτσε οι ερμηνευτες,οι εμπειρίες-πηγές δημιουργίας τους και το κοινό
To stand up comedy ειναι ένα πλαίσιο διάλογου με συνομιλητές τον κωμικό και το κοινό ο κωμικός στροβιλίζεται στο κέντρο του κοινού, στο κέντρο του κόσμου
ο κωμικός τολμά επιχειρεί ορισμένα λυτρωτικά βήματα και ανεβαίνει στη σκηνή
μια ιδιότυπη σκηνή, αρένα.
Kαθε παρασταση εχει αλλο θεμα και σε καθε παρασταση εμφανιζονται αλλοι κωμικοι σε διαφορετικη συνθεση..Στην καθε παρασταση συμμετεχουν το πολυ 5 κωμικοι οι οποιοι εναλλασσονται στη διαρκεια της εβδομαδας
Kαθε μερα οι κωμικοι αντιμετωπίζουν ενα αλλο θεμα το οποιο μπορει να εμπνέεται απο την επικαιροτητα αλλα και την καθημερινη ζωη τις σχεσεις μας με τους αλλους ,απο τις….. πιο στενες μας σχεσεις με τους αλλους, τη σχεση μας με τη πολη η τον τοπο που ζουμε και πως μπορουμε να τα αντιμετωπιζουμε ολα αυτα λιγο πιο αναλαφρα μεσα απο το χιουμορ και την απαραιτητη αποσταση
Καθε χρονο στο Comedy Club δοκιμαζονται και οι νεοι κωμικοι που θελουν να εξερευνησουν το ταλεντο τους στην stand up comedy.Mεσα απο μια διαδικασια προβων και δοκιμαστικων εμφανισεων μπρουν εαν γραφουν κωμικα κειμενα και εχουν ικανη σκηνικη παρουσια να ενταχθουν στην ομαδα
Tο stand up comedy ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Eλλάδα τον Aπρίλιο του 1995 με πρωτοβουλία της Λουκίας Pικάκη. Κωμικές παρλατες, αυτοσχέδια νούμερα, αστείες ατάκες, ανέκδοτα, αυτοσαρκασμός, καυτή σάτιρα με την έντονη συμμετοχή του κοινού ειναι τα χαρακτηριστικά της πρώτης επαφής του Eλληνικού κοινού με την stand up κωμωδία .

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Το Κομεντυ Κλαμπι..ζειν..μετά γέλωτος..εστί ευ ΖΗΝ

στιγμιότυπα απο την παρασταση του Σαββάτου